Elämäntapana partio

 

IMG_6322

”Partio on elämä.”

Tämän toteamuksen olen päästänyt suustani hyvin monta kertaa viimeisen vuoden aikana. Tänäkin syksynä olen koulunalun jälkeen ollut ihan joka viikonloppu tekemässä partiota. Välillä johtajiston kokouksissa, joskus kisaamassa johtajan roolissa tai kavereiden kanssa, välillä itse järjestämässä kisaa tai ihan vaan ottamassa rennosti kaveriporukalla. Osa näistä on ollut mieluisaa tekemistä ja osa stressaavaa pakkopullaa. Viikonloppumenojen lisäksi johdan ViPessä viikoittain Tamengi – vartiota ja näen partiokavereitani. Partio vie järkyttävän määrän aikaani, kun vielä ottaa huomioon kuolemanväsyneet maanantait partioviikonloppujen jälkeen.

Kun istun huoneessani edessäni vieläkin vajaa toimintasuunnitelma, retken ohjelma puoliksi suuniteltuna, läjä joulukalentereita ja kalenteri pullollaan partiotapahtumia, sekä kuukauden ViPelle tilittämistä odottanut kuitti, väkisin mieleeni hiipii ajatus. ”Mitä jos vain lopettaisin partion? Samalla loppuisi stressi ja ylenpalttinen kiire ja väsymys. Enhän saa edes vartion johtamisesta palkkaa, joten miksi teen sitä?”

Kuitenkin on harhaluulo, ettei partiosta tehdyistä hommista saisi palkkaa. Partio vain maksaa itsensä vähän eri tavalla takaisin. Partio loppujen lopuksi antaa enemmän kuin ottaa. Rahaa parempi palkka voi olla esimerkiksi kiitos lippukunnanjohtajalta tai hymyilevä vartiolainen, joka toteaa, että oli kiva kokous. Silloin tajuaa, että on onnistunut, ehkä jopa ylittänyt itsensä. On mahtava tunne istua kaikista tärkeimpien kavereiden kanssa nuotion äärellä. Sitä en vaihtaisi mihinkään. Silti sitä ei aina muista arvostaa. Nämä ovat partion palkka työstä, jota sen eteen on tehty.

Jos nyt tosissaan kuvitellaan, että jättäisin partion pois elämästäni, mitä edes jäisi jäljelle? Sosiaalinenkin elämäni on lähes kokonaan partiossa, ja kavereita partion ulkopuolelta tulee nähtyä yhä harvemmin, koska ei ole mitään syytä nähdä heitä. Ilman partiota, ei olisi tekemistä viikonloppuisin, eikä mahtavia kokemuksia odotettavana. Ilman partiota, minulla ei olisi elämää, sillä kuten sanottu, partio on elämä.

Kira Mäkinen

kuva: Kaisa Koivisto
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s