Laita ruudut kii, ei ain tarvii telkkarii!

Katson aika paljon telkkaria. Saatan avata telkun ihan muuten vaan taustahälinäksi, jos kotona tuntuu liian hiljaiselta. Mutta kyllä silloin on ihan tosi kyseessä, kun kiiruhdan juoksujalkaa kotiin katsomaan Vain elämää ja ihailemaan artistien upeita versioita toistensa kappaleista. Ja silloinkin, kun pähkäilen kädet hikoillen, pitävätkö Sinkkuillallisen sinkut toisistaan tai löytääkö morsian mieleisensä hääpuvun vain kahden tuhannen dollarin minibudjetilla. Himoitsen vesi kielellä masterchef – kilpailijoiden upeita ruoka-annoksia, jännitän kunkin viikon putoavaa huippumallia. Rakastun pariskuntiin seuratessani heidän matkaansa alttarin ensitreffeistä viimeisiin jaksoihin saakka. Itken ja nauran yhdessä perheiden kanssa, kun hurja remontti paljastaa perheen uuden kotitalon. Hämmästyn suomen kauneimpien kotien harmoniasta. Arvioin yhdessä neljän häiden morsianten kanssa kunkin hääpaikkaa ja morsiuspukua, iloitsen laihduttajien kanssa hurjan painonpudotuksen onnistumisista ja kannustan suunnittelijoita project runawayn haasteissa.

Tosi-tv on ihanaa! Se on monipuolista ja tarjoaa viihdettä, mutta myös pohdittavaa. Tosi-tv usein näyttää elämää, jollaista itse en elä. Se avaa ymmärryksen ovia moniin maailmoihin.

Toisaalta tosi tv:n avaamiin maailmoihin on helppo upota, jäädä jumiin ja koukkuun.

Vaikka telkkarin katsomisessa ei sinänsä mitään pahaa olekaan, en halua jumittua elämään tosi-tv:n sisään. Joskus on aika sulkea telkkari ja sen sijaan ihailla kastepisaroiden kimallusta aamuauringossa tai pähkäillä omia arvojaan. Löytää polku jota kukaan ei koskaan ole vielä kulkenut ja himoita ihan tavallista makaroonilaatikkoa. Jännittää sitä, tuleeko sade tai sitä, onnistunko yllättämään ystäväni. Toisinaan on aika rakastua, toisinaan itkeä, ja useimmiten on aika nauraa ystävien kanssa vedet silmissä ja vatsa kippurassa! Tai hämmästyä siitä, mitä kaikkea jo osaakaan! Arvioida omia vahvuuksiaan ja kehittymiskohteitaan. Iloita yhteisestä ajasta uusien ihmisten, tai rakkaiden vanhojen tuttujen kanssa. Kannustaa jokaista ihmistä ympärillään.

Joskus on aika tehdä ja kokea tuo kaikki. Se aika voisi olla juuri nyt, ja uudelleen juuri nyt, ihan jokaisena päivänä. Ja annanpa vielä pienen vinkin: tuon kaiken, ja paljon enemmän, pääset tekemään ja kokemaan partioleirillä, Välkkeellä!

Laita ruudut kii, ei ain tarvii telkkarii!

-Ella, Välke 2017 leirinjohtaja

unspecified

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s