Jäsenrekisteri Kuksa

Kuksa on Suomen Partiolaisten jäsenrekisteriohjelma, lippukunnassa jäsenien yhteystietoja ylläpitää jäsenrekisterin hoitaja. Huoltajat saavat omat tunnukset Kuksaan, joiden avulla he voivat päivittää lapsensa yhteystietoja, tarkastella suoritettuja merkkejä tai tulostaa jäsenkortin. Kuksan kautta voidaan hoitaa mm. retki- ja leiri-ilmoittautumiset.

Jokaisella alaikäisellä partiolaisella tulisi olla merkattuna huoltaja omiin tietoihinsa. Huoltaja voi partiorekisteri Kuksassa vaikkapa muuttaa yhteystietoja, ilmoittaa huollettavansa tapahtumiin tai tarkastella laskuja. Huoltajan lisääminen on myös lippukunnan tehtävä.

Kuksa on www-pohjainen jäsenrekisteriohjelma, joten kaikki muutokset tallentuvat suoraan rekisteriin. Lippukunnan jäsenrekisterinhoitaja voi muuttaa lippukunnan ja jäsenten tietoja, lisätä uusia jäseniä, poistaa eronneita jäseniä, lisätä ja lopettaa tehtäviä, luoda lippukunnalle tapahtumia, katsella piirin ja SP:n tapahtumia ja ilmoittaa niihin osallistujia sekä ottaa lippukunnan jäsenistöstä erilaisia tulosteita.

Kuksaohje huoltajalle on pdf-muotoinen.

Kuksaan kirjaudutaan PartioID:llä. PartioID on palvelu partiolaisen tunnistamiseen verkossa. Palvelun avulla on mahdollista kirjautua sisään useampiin palveluihin käyttäen samaa tunnusta ja salasanaa tai ulkopuolista tunnistautumista Googlen tai Facebookin kautta. PartioID-kirjautuminen on käytössä jäsenrekisterijärjestelmän kanssa.

Tarvitset jatkossa PartioID:tä mm. päivittäessäsi jäsentietojasi, ilmoittautuessasi partiotapahtumiin, ja mahdollisesti muihin partion sähköisiin palveluihin tunnistautuessasi.

PartioID:n käyttö vaatii rekisteröitymisen, jonka aikana kysytään partion jäsennumeroasi ja sitä jäsenrekisterissä vastaavaa sähköpostiosoitetta. Näin estetään luvattomat rekisteröinnit.

Apua Kuksan käyttöön ja PartioID:n luomiseen saat jäsenrekisterin hoitajalta Onalta:  ona.westerlund (a) gmail.com.

Kuksa ei aina toimi kaikilla selaimilla yhtä hyvin. Ainakaan Safari ei tue Kuksan kaikkia toimintoja. Ongelmatilanteessa kokeile vaihtaa selainta.

Kirjaudu sisään Kuksaan täältä!