Jäsenrekisteri Kuksa

Kuksa on Suomen Partiolaisten jäsenrekisteriohjelma. Lippukunnassa jäsenien yhteystietoja ylläpitää jäsenrekisterin hoitaja. Meillä ViPessä hoitaja on tällä hetkellä Ella Jokela. Häneltä voit pyytää apua sähköpostitse: ella.ejokela (a) gmail.com.

Jokaisella alaikäisellä partiolaisella tulee olla merkattuna huoltaja omiin tietoihinsa.  Huoltajat saavat omat tunnukset (PartioID) Kuksaan, joiden avulla he voivat päivittää lapsensa yhteystietoja, tarkastella suoritettuja merkkejä tai tulostaa jäsenkortin. Kuksan kautta hoidetaan myös mm. retki- ja leiri-ilmoittautumiset. On tärkeää, että yhteystiedot ovat Kuksassa oikein, koska sitä kautta lähetetään tärkeät sähköpostit ja vuotuinen jäsenlasku.

Kuksaohje huoltajalle on pdf-muotoinen.

Kuksa on www-pohjainen jäsenrekisteriohjelma, joten kaikki muutokset tallentuvat suoraan rekisteriin. Lippukunnan jäsenrekisterinhoitaja voi muuttaa lippukunnan ja jäsenten tietoja, lisätä uusia jäseniä, poistaa eronneita jäseniä, lisätä ja lopettaa tehtäviä, luoda lippukunnalle tapahtumia, katsella piirin ja SP:n tapahtumia ja ilmoittaa niihin osallistujia sekä ottaa lippukunnan jäsenistöstä erilaisia tulosteita.

Kuksa ei aina toimi kaikilla selaimilla yhtä hyvin. Ainakaan Safari ei tue Kuksan kaikkia toimintoja. Ongelmatilanteessa kokeile vaihtaa selainta.

Kuksaan kirjaudutaan PartioID:llä. PartioID on palvelu partiolaisen tunnistamiseen verkossa. Palvelun avulla on mahdollista kirjautua sisään useampiin palveluihin käyttäen samaa tunnusta ja salasanaa tai ulkopuolista tunnistautumista Googlen tai Facebookin kautta. PartioID-kirjautuminen on käytössä jäsenrekisterijärjestelmän kanssa. PartioID:n käyttö vaatii rekisteröitymisen, jonka aikana kysytään partion jäsennumeroasi ja sitä jäsenrekisterissä vastaavaa sähköpostiosoitetta. Näin estetään luvattomat rekisteröinnit.

Tarvitset jatkossa PartioID:tä mm. päivittäessäsi jäsentietojasi, ilmoittautuessasi partiotapahtumiin, ja mahdollisesti muihin partion sähköisiin palveluihin tunnistautuessasi.

Apua Kuksan käyttöön ja PartioID:n luomiseen saat siis jäsenrekisterin hoitajalta Ellalta.

Kirjaudu sisään Kuksaan täältä!

Advertisement