Partioasu

Tärkeimmän partioasun osan, partiohuivin, saat ilmaiseksi lippukunnalta. Sudenpennut saavat huivinsa antaessaan sudenpentulupauksen. Partiopaita on sudenpennuilla tummansininen college-paita. Sen voi ostaa partiokaupasta (Scandinavian Outdoor), mutta myös ihan tavallinen vaatekaupasta ostettu vastaava paita käy. Seikkailijoilla ja sitä vanhemmilla partiolaisilla on käytössä ruskea partiopaita, joita saa ostettua vain Scandinavian Outdoorista. Halutessasi voit hankkia myös partiovyön Scandinavian Outdoorista. Paraatissa ja juhlissa partioasuun kuuluvat myös tumma hame tai housut ja tummat kengät. Virallisia partiohameita myydään myös Scandinavian Outdoorissa, mutta ne voi ostaa myös tavallisesta kaupasta.

Partiopaitaan ommellaan partiolaisen suorittamat merkit sekä muut paitaan kuuluvat merkit (esim. paikkakuntatunnus). Lupaus- Järeä- ja suoritusmerkit partiolainen saa lippukunnalta, mutta muut merkit ostetaan itse partiokaupasta.

Huom! Kannattaa tutustua myös esim. Facebookissa partiokirpputoriryhmiin, joista voi saada käytettyjä partiovaatteita edulliseen hintaan.

Jos kuvat eivät näy, klikkaa linkeistä: Pukuohjeet ja Merkit

Pukuohjeet

Merkit