Miten lippukunta toimii?

Mikä on lippukunta?
Lippukunta on partion paikallisyhdistys, jossa varsinainen partiotoiminta tapahtuu. Kun uusi partiolainen liittyy partioon, hän liittyy sekä lippukunnan että keskusjärjestö Suomen Partiolaisten jäseneksi. Lippukunta järjestää partiotoimintaan kuuluvat viikottaiset kokoukset sekä retkiä, leirejä ja muita tapahtumia.

Kuka johtaa lippukuntaa? Kuka tekee päätökset?
Lippukuntaa johtaa lippukunnanjohtaja (lyhenne: lpkj) yhdessä hallituksen kanssa. Viherlaakson Peuroissa lpkj on myös hallituksen puheenjohtaja.

Lippukunnassa päätökset tehdään käytännössä yhdessä koko johtajiston kesken. Johtajistoon kuuluvat lpkj:n ja hallituksen lisäksi kaikki johtamistehtävissä toimivat jäsenet. Johtajisto kokoontuu noin kerran kuussa, ja kokouksissa päätetään mm. retkiin ja leireihin liittyvistä asioista. Päätökset ikäkausiryhmien toimintaan liittyvistä asioista tekevät pääasiassa ryhmänjohtajat itse. Lippukunnan talouteen liittyvät päätökset tekee rahastonhoitaja yhdessä hallituksen kanssa.

Miten lippukunnan toiminnasta, kuten retkistä ja leireistä tiedotetaan?
Lippukunnan toiminnasta tiedotetaan nettisivuilla, Facebookissa, sähköpostilla ja kotiin lähetettävillä kirjeillä. Tärkein tiedotuskanava on sähköposti. ViPen Tähdenlento-uutiskirje sisältää tärkeää tietoa tulevista tapahtumista ja lippukunnan toiminnasta. Tähdenlento lähetetään Kuksan kautta, eli on erittäin tärkeää, että tietosi ovat Kuksassa oikein.

Minulla olisi kysyttävää partioharrastukseen tai lippukunnan toimintaan liittyen, kehen voin olla yhteydessä?
Ensisijaisesti kannattaa aina kääntyä oman ryhmänjohtajan puoleen. Jos ryhmänjohtaja ei osaa vastata kysymykseesi tai kyse on jostain yleisemmästä asiasta, voit olla myös suoraan yhteydessä johtajistoon. Yhteystiedot löydät täältä.

lippukunta (1).jpg

Advertisement